Etusivu » Ei kategoriaa » Meillä ei ole enää myynnille pöytiintarjoilua

Meillä ei ole enää myynnille pöytiintarjoilua

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin voit seurata tätä blogia ja saat ilmoituksia uusista julkaisuista sähköpostitse.

Seuraa minua Twitterissä

157966_waiterTuokaa minulle liidejä niin kyllä minä myyn! Näinhän se oli monessa B2B organisaatiossa pitkään, kun markkinointi hoiti Account Managerille liidejä.  Eli oli aika jolloin oli varaa pilkkoa myyntiprosessi palasiin ja suorittaa se ositettuna liukuhihnaprosessina.

Jo silloin B2B myyjillä olisi ollut opittavaa yrittäjiltä ja kiinteistövälittäjiltä, joiden työstä suuri (ja välillä suurin) osa on asiakashankintaa. Pienyrittäjät ja tehokkaat uudet myyntiorganisaatiot muuttivat kuitenkin pelikentän, ja sitten tuli vielä Sosiaalinen Media joka siirsi yhä vahvemmin uusasiakashankinnan takaisin myyjälle.

Nykyjään harvalla on varaa palkata myyjää jonka ainoa taito on kaupan viimeistely tai kaupallinen neuvottelu. Myyjältä vaaditaan taito rakentaa verkostoa ja myydä itsensä verkostolle luotettavana ja hyvänä tyyppinä jolta on helppo ostaa. Ei auta odottaa että joku muu toisi niitä maagisia liidejä, on hypättävä kylmään veteen ja haettava ne sieltä itse. Tämä tuo uusia haasteita myynnin rekrytointiin, ja on aiheuttanut jo sen että myös moni kokenut B2B myyjä on joutunut muuttumaan. Jos myyjällä ei ole aktiivista Linkedin profiilia tai ei pysty muuten todentamaan että hänellä on käytössä verkosto voi olla edessä laihat ajat.

Yrityksen myyntistrategia ja markkinointiponnistelut kertoo mistä ne asiakkaat pitäisi löytyä, mutta pitää pystyä luottamaan siihen että myyjä osaa itse hoitaa myyntiprosessia alusta asti, enää ei ole markkinoin hoitamaa  ”pöytiintarjoilua”.

Markkinoinnilla on nykyjään jälleen oma kriittisen tärkeä roolinsa kysynnän luojana;  brändi, maine, markkinapositio ja toimiva asiakaspalvelu ei tule nykyjään enää helpolla, tai itsestään, tai vain sillä että tuote tai palvelu on hyvä, tai on myynnissä.


4 kommenttia

 1. Täyttä asiaa! Ei sellaisella myyjällä tee mitään, joka vain tulee hoitamaan viimeisen neuvottelun ja sopimuksen allekirjoittamisen. Sehän on se helpoin vaihe ja sopii kaikinpuolin paljon paremmin henkilölle, jonka asiakas on oppinut tuntemaan enemmän tai vähemmän myyntiprosessin aikana.

 2. Jorma Lind sanoo:

  Täyttä asiaa. Nyt rakennetaan lujia asiakassuhteita. Tähän asti on vain hinta ratkaisut, eli jolla on huonoimmat hermot on saanut kaupan.

 3. Pasi sanoo:

  Hyvä kannanotto Jorma, kiitos. Luin aamulla erittäin hyvän kirjoituksen Suhde- ja Challenger-myyjiin liittyen ( http://www.rainsalestraining.com/blog/on-relationships-solutions-and-challengers/ ). Juttu itsessäänkin oli hyvä, mutta tähän sinun kirjoitukseesi liittyen mieleeni tuli kommenteista Scott Bradleyn kommentti.

  ”menestyviä myynnin ammattilaisia voisi verrata jenkkifutiksen linjamiehiin, he ovat loistavia lukemaan peliä ja he mukauttavat tyyliään kulloiseenkin pelitilanteeseen.

  Allekirjoitan itse sen ajatuksen, että hyvä myyjä on hyvä kaikissa prosessin eri vaiheissa ja loistava ainakin yhdessä näistä. Kaupat tarvitsevat solmijansa ja kylmäsoitot soittajansa. Ja vaikka olenkin vain myyjä, rakastan markkinointia, se luo hyvää huomista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: